Top 3 plite pe gaz ieftine din oferta eMag

Plita pe gaz reprezinta cea mai ieftina si mai practica modalitate de gatire, aceasta nefiind pretentioasa in privinta veselor folosite. Dar cat de ieftina este o plita pe gaz buna? Ce conditii trebuie sa indeplineasca aceasta?

O plita pe gaz buna trebuie sa fie rezistenta in timp, usor de curatat si practica in folosire. Pentru a indeplini aceste trei cerinte sunt cateva amanunte de care trebuie sa tineti cont:

 • Gratare solide si stabile care sa acopere toata suprafata plitei.
  Gratarul plitei incorporabile este cel care da sau nu stabilitate vaselor in care se gateste. Pe piata se gasesc plite cu gratare din otel, otel emailat, fonta sau inox. Cele mai rezistente dintre acestea sunt gratarele din fonta, acestea fiind foarte stabile si rezistente la temperaturi mari, nu se deformeaza si nu isi schimba culoarea.
  Mai nou au aparut plite cu gratare circulare individuale pentru fiecare arzator. Desi sunt foarte elegante, acestea sunt incomode, neasigurand o buna stabilitate a vaselor puse la gatit.
 • Material rezistent, usor de curatat.
  Materialele cel mai frecvent folosite la plitele pe gaz sunt tabla emailata, inoxul si sticla. Dintre acestea cel mai rezistent se dovedeste a fi inoxul, cu exceptia cazului in care acesta este de proasta calitate. Table emailata este de asemenea foarte buna dar se intampla frecvent sa se ciubleasca sau prin fisuri ale emailului sa permira intrerea umiditatii si astfel sa apara pete de rugina. Sticla, desi foarte eleganta, este sensibila la socuri si diferente bruste de temperatura. Putine plite ieftine de sticla au calitatea corespunzatoare pentru a fi si rezistente.
 • Butoanele sa fie plasate la distanta de arzatoarele mari.
  Nici nu va ganditi cat de important este ca arzatoarele sa fie plasate la distanta suficient de mare de arzatoarele mari. Pe plita se folosesc uneori, mai ales pe arzatoarele mari, vase ce au suprafata mare. Acestea acoperind in intregine arzatorul favorizeaza transmiterea caldurii catre zonele laterale, adica spre butoanele plitei. Rezultatele pot fi dezastruoase, incalzirea excesiva a butoanelor poate provoca arsuri, acestea se pot topi sau se poate intampla chiar sa ia foc. deci atentie!

In rest, toate plitele sunt bune iar rezistenta in timp este uneori o chestiune de exploatare sau de noroc. De asemenea este foarte important ca monarea plitei sa se faca de personal calificat, sa fie folosit un regulator de presiune (fara acesta sansele de a se topi butoanele sunt mai mari) si sa pastrati documentele de montare de la specialist pentru a putea beneficia mai tarziu de garantia producatorului.

Analizand oferta eMag mi-au atras atentia trei plite mai ieftine care indeplinesc aceste conditii:

1. Plita incorporabila Bosch PGH6B5B80

Plita Incorporabila Bosch PGH6B5B80

Afla detalii din magazin

Da, vorbim despre plite ieftine si prima este o plita Bosh! Asta se intampla deoarece la momentul redactarii acestu articol se afla la oferta si are pretul sub 700 Lei, o ocazie forte buna, as zice!  Simpla si eleganta, aceasta plita este realizata din inox de calitate medie, are gratare de otel, are arzator pentru wok, forte puternic, iar butoanele sunt dispuse frontal, adica fix inntre arzatoarele mici. Pretul redus si designul impecabil ne determica sa punem aceasta plita pe primul loc.

As nota un singur dezavantaj, pozitia si puterea rzatorului wok impune montarea plitei la o distanta corespunzatoare fata de perete si alte mobiliere pentru a permite folosirea kok-ului care ocupa o suprafata destul de mare.

2. Plita incorporabila Beko HIAG64225SX

Plita Beko HIAG64225SX

Afla detalii din magazin

Pe locul doi, ceva mai ieftina si fara arzator pentru wok este plita Beko HIAG64225SX.  Gratarul este solid, poate prea solid pentru anumite gusturi, butoanele sunt dispuse frontal, pe partea opusa fata de arzatorul mare. Nici la aceasta inoxul nu este de cea mai buna calitate dar in aceasta categorie de pret nici sa nu va asteptati la asa ceva… Aceasta plita are un raport calitate/pret care o impune totusi in topul plitelor ieftine.

De retinut ca nu are arzator pentru wok si este mai ieftina cu circa 150 Lei (la reducere si aceasta) fata de Bosh-ul de pe locul 1..

3. Plita incorporabila Electrolux KGS6426SX

Plita Electrolux KGS6426SX

Afla detalii in magazin

Pe locul 3 datorita pretului mai mare dar pe un incontestabil loc 1 datorita calitatii si aspectului, aceasta plita de la Electrolux demonstreaza ca brandul inseamna de cele mai multe ori si calitate.

Cu pretul doar putin mai mare decat plita Bosh de pe primul loc, acesta este spatioasa si cu un design atractiv, are gratare de fonta, butoanele de control plasate frontal dar foarte inteligent delimitate fata de arzatoare.  De remarcat pozitionarea arzatorului mare, amplasat astfel incat sa aveti acces usor la el si sa nu va incomodeze peretele cand folositi vase mari dar sa fie si la distanta fata de butoanele de comanda . Exista de asemenea o versiune a acestei plite dar cu arzator de wok, putin mai scumpa dar foarte elegenta si aceea.

Ati observat probabil ca anu am prezentat nicidecum cele mai ieftine plite pe gaz motiv pentru care poate sunteti interesati de unele si mai ieftine: iata cele mai ieftine plite pe gaz!

Nu uitati, in cazul plitelor de inox este foarte important modul in care se face curatarea. Nu dati banii pe o plita pentru a va zgarci apoi la materialele pentru curatat, nici alea nu costa o avere… Folosirea unor solutii de curatat nepotrivire poate afecta iremediabil suprafetele lucioase prin matuire, zgariere sau patare.

Iata o crema potrivita pentru curatatrea plitelor de inox pe care este recomandat sa o cumparati odata cu plita: Crema speciala pentru curatarea suprafetelor de inox.

De asemenea, nu va impacientati daca plita dumneavoastra s-a patat sau s-a zgariat! Doar este din inox, nu? Exista solutii speciale de polishare ce permit in majoritatea cazurilor inlaturarea petelor si zgarieturilor superficiale sau chiar mai profunde.

Lasă un Răspuns

Te rog copiaza acest cod 8mLPSw cu copy-paste in casuta de jos: