Top 3 cuptoare incorporabile raportate la pret – Iunie 2016

As incepe prin a va intreba care este legatura intre vara si cuptoarele incorporabile? Raspunsul o sa vi-l dau tot eu, pentru ca in cele ce urmeaza voi vorbi despre cele mai tentante 3 cuptoare incorporabile din oferta magazinelor online in aceasta vara. Iata ca si vara se cumpara incorporabilele, gratie unui obicei ce tinde sa se transforme in traditie la romani: renuntarea la concediu!

Da, ati citit bine, renuntarea la concediul de vara pentru a face achizitii folositoare familiei cu bugetul care altfel ar fi fost dedicat concediului. Si ce este mai de folos familiei daca nu o bucatarie modern echipata cu incorporabile? Dar sa lasam asta, sa speram la vremuri mai bune si sa trecem la cuptoarele noastre.

Foarte posibil sa va fi informat deja despre cuptoarele incorporabile pentru a sti ca acestea sunt, dupa modul de functionare, de doua tipuri: electrice sau pe gaz. Dintre cele doua, cuptoarele electrice sunt net superioare celor cu gaz, atat datorita usurintei in exploatare cat si datorita functiilor suplimentare si fiabilitatii in functionare. Veti observa ca si ofertele pentru cele doua tipuri sunt foarte diferite din punct de vedere cantitativ.

Totusi, pentru a acoperi toate gusturile si toate necesitatile vom prezenta si un cuptor incorporabil care functioneaza cu gaz, si anume pe acela care vom considera noi ca este mai bun. Celelalte doua cuptoare vor fi electrice, alese din categorii diferite de pret pentru a acoperi o gama cat mai larga de interes.

Acest clasament nu cauta sa desemneze cele mai bune trei cuptoare incorporabile de pe piata, ci pe cele mai bune in raport cu pretul la care sunt oferite.  Daca va intereseaza cele mai bune de pe piata, sunt toate aici, intr-o singura pagina! Trebuie doar sa alegeti…

3. Cuptorul incorporabil Gorenje BOG633E00XGK – GAZ

Cuptorul incorporabil Gorenje BOG633E00XGK - GAZ

Gorenje BOG633E00XGK este un cuptor incorporabil pe gaz ce incearca sa depaseasca putin standardele clasei. Cu partea frontala din sticla neagra si manerul cu aspect de aluminiu, acesta are interiorul din Email EcoClean ceea ce faciliteaza o curatare usoara.

Lucrurile nu se opresc aici. Timerul electronic cu afisaj digital ii ofera un aspect modern iar controlul mecanic al temperaturii faciliteaza coacerea la temperaturi aproximativ constante.

Partea interesanta este ca acest cuptor desi este pe gaz are grilul electric, pentru ca da, are si gril si rotisor! Puterea electrica este de 1225 W iar clasa energetica este A.

Panoul de comanda este simetric, avand in partea stanga butonul de control pentru arzator, pe centru timerul cu trei butoane iar pe dreapta butonul de control pentru gril.

Consideram cuptorul Gorenje BOG633E00XGK ca fiind cel mai atractiv cuptor incorporabil cu gaz. Nu trebuie sa fiti deranjati de grilul electric, acesta nu face decat sa garanteze ca in incinta de coacere vor fi mai putine gaze reziduale, ceea ce nu poate fi decat bine pentru sanatatea dumneavoastra!

Vezi in magazin

2. Cuptorul incorporabil Hotpoint Luce FK536X – ELECTRIC

Cuptor incorporabil Hotpoint Luce FK536X

Am ales acest cuptor dupa ce i-am vazut pretul la eMag (nu-l spun pentru ca nu stiu daca mai prindeti promotia) unde este vandut cu o reducere de aproape 550 Lei, devenind astfel cea mai buna alegere pentru un cuptor incorporabil sub 1000 de lei, adica ieftin.

Dar nu numai pretul l-a plasat in acest clasament ci si specificatiile acestuia, in aceasta categorie de pret fiind unul dintre putinele cuptoare cu control electronic, ceea ce conteaza!

Partea frontala este din inox antiamprenta cu geam de sticla neagra. Pe panoul de comanda se regasesc dispuse simetric butoanele de comanda, la mijloc fiind timerul digital.

Nu voi insiata asupra functiilor, am mai vorbit despre superioritatea cuptoarelor electrice, este suficient sa notati ca Hotpoint Luce FK536X este un cuptor incorporabil cu control electronic ce are gril cu suprafata mare si ventilatie. De ce insist atata asupra controlului electronic? Acesta este mai fiabil, mai rezistent in timp si mai constant in functionare.

Puterea electrica este de 2800 W clasa energetica A.

Cuptorul vine cu toate accesoriile de instalare, gratar combi (doua gratare) si doua tavi de coacere, una normala si una adanca. Nu-i rau pentru un cuptor ieftin!

Vezi in magazin

1. Cuptorul incorporabil Gorenje BO75SY2B Simplicity  – ELECTRIC

Cuptorul incorporabil Gorenje BO75SY2B Simplicity

Mai urcam putin pretul, trecem la o clasa superioara si pot marturisi ca mi-a fost foarte greu sa aleg intre acest cuptor si cuptorul incorporabil Bosch HBA43T350. Am ales pana la urma Gorenje BO75SY2B  Simplicity pentru clasa energetica superioara si pentru usurinta de utilizare. Totusi, nu este de neglijat nici fiabilitatea si rezistenta produselor Bosch, asa ca aruncati o privire…

Iata de ce consider eu ca acesta este cel mai bun cuptor in raport cu pretul la care este oferit:

Ne gandin de multe ori ca un cuptor cu control electronic poate fi ceva foarte complicat, cu multe butoane, cu functii pe care nu le intelegem si daca il folosim rar poate uitam cum functioneaza. Nu la fel stau treburile cu Gorenje BO75SY2B, acesta fiind parca desprins din serialele SF de bun gust, totul fiind simplu si intuitiv.

Pentru ca aspectul conteaza, are partea frontala din sticle neagra si pot spune ce este fara cusur. Butoanele de control (putine la numar) creeaza impresia ca acest cuptor nu poate fi reglat. Este practic un singur buton rotativ pentru functii, dispus central pe panoul de comanda. Pare prea simplu…

Pe parte stanga se afla afisajul LED si inca 4 butoane tactile, doua pentru timer (+ si -) si doua pentru temperatura (+ si -). Tot timpul cat este in functiune afiseaza temperatura din incinta de gatire si timpul ramas pana la terminarea programului, putandu-se interveni asupra acestora. Ce ar putea fi mai simplu?Butoane control Cuptorul incorporabil Gorenje BO75SY2B Simplicity

Sistemul de autocuratare este AquaClean, in conditiile in care interorul este Eco Email, curatarea facandu-se cu un program special dupa ce in incinta de coacere se pune o anumita cantitate de apa intr-o cavitate speciala.

Tava de coacere cu pereti inalti, un accesoriu mai rar intalnit, este realizata din email EcoClean, ceea ce face sa fie usor de curatit dupa folosire.

Incinta coacere Cuptorul incorporabil Gorenje BO75SY2B Simplicity

Puterea totala este de 3300W clasa energetica A-20%. Conteaza, si mai conteaza si usa, care are sistem de blocare, sistem de inchidere usoara si sistem usa rece cu trei geamuri de izolare.

De retinut ca Gorenje BO75SY2B  Simplicity este un cuptor incorporabil electric cu aspect deosebit, simplu si de bun gust, cu control integral electronic, cu ventilatie, incalzire superioara si inferioara, cu gril suprafata mica si mare, cu programe de gatire si autocuratare.

Vezi in magazin

Lasă un Răspuns

Te rog copiaza acest cod 6XsYW5 cu copy-paste in casuta de jos: