Reutilarea bucatariei

Reutilarea bucatariei este una dintre cele mai costisitoare modificari pe care le facem in casa, acesta implicand reorganizarea spatiului si de cele mai multe ori modificarea instalatiilor de apa, canalizare si electrica. Din acesta cauza planificarea este forte importanta, dar chiar si asa cheltuielile vor depasi, de cele mai multe ori, bugetul planificat.

Bucatarie este forte importanta pentru familie, fiecare membru trecend pe acolo de cateva ori in fiecare zi si tot acolo se va reuni cel mai des familia. Asigurarea unui climat placut este benefica deci nu numai pentru gospodina ci pentru intreaga familie.
Traind in secolul 21 nu se mai pune problema de igiena, care este absolut obligatorie intr-o bucatarie, ci mai mult se pune problema organizarii spatiului, alegerii mobilierului si electrocasnicelor care sa se potriveasca.

Daca pentru o bucatarie mica de garsoniera, unde spatiul este din start foarte ingust, nu avem prea multe optiuni, in cazul unei bucatarii spatioase posibilitatile sunt multiple si doar imaginatia este cea care impune limitele.
Nimeni nu isi reutileaza bucataria fara a fi interesat de ce se poarta. Din acesta cauza alegera si achizitionarea mobilierului si a incorporabilelor trebuie facuta in cu mai multa atentie, celelalte electrocasnice nedepinzant in mod asa de direct de mobilierul ales.

Tipuri de bucatarii

Exista in principiu trei modalitati principale de organizare a bucatariei, dupa modul in care sunt dispuse mobilierul, utilajele si accesoriile. Bineinteles mai exista si bucataria amestecata, norganizata,

Bucataria pe un prete

Bucatarie pe un perete

Acest mod de organizare se preteaza cel mai bine pentru bucatariile mici de forma paralelipipedica la care usa de intrare si geanul sunt diametral opuse, si este cel mai simplu de realizat, . Dupa cum v-ati dat seama, pe un singur perete se vor regasi chiuveta, aragasul cu cuptor, blatul si dulapul, Pe celalalt perete de obicei regasim aragazul, masa si eventual inca o piesa de mobilier.
Acest mod de organizare este potrivit pentru familiile mai mici dar daca spatiul permite asezarea mesei in centru se preteaza si pentru familiile mai numeroase.

Bucataria L sau U

Bulatarie in forma de L

Bucataria L este una dintre cele mai practice moduri de organizare, ajutandu-va ca mereu sa aveti la indemana tot ceea ce va trebuie, dar obligatoriu trebuiesc folosite incorporabile. De obicei pe una dintre laturi se alfa chiuveta, masina de spalat vase si un blat iar pe cealalta latura plita, cuptorul si inca un blat.
Masa va fi obligatoriu in dispusa centru iar putinele spatii libere de pe ceilati pereti sunt folosite pentru frigider si eventuale decoratiuni, restul fiind ocupat de usa fereastra si calorifer.
Mobilierul folosit este pe doua nivele, nivelul de jos fiind folosit pentru incorporabile si pentru stocarea veselei si ustensilelor iar nivelul de sus pentru tot ce se foloseste la gatit.
In cazul in care configuratia incaperii permite poate fi folosita si a treia latura, rezultand o bucatarie U.

Bucataria Insula

Bucatarie insula

Cea mai moderna ,mai spectaculoasa si mai de fite forma de organizare a bucatariei este bucataria insula. Acesta forma de organizare se potriveste numai pentru bucatariile foarte spatioase.
Caracteristica principala a acestei bucatarii este faptul ca in mijloc are amplasat un corp modular de dimensiuni mari ce contine masa de servit, blatul si plita sau chiuveta.
In cazul in care este amplasata chiuveta, cea mai mare problema devine instalatia de apa, iar daca este amplasata plita cea mai mare problema devine evacuarea si ventilatia.

Bucatarie insula cu plita in centru
Un mare avantaj al acestei bucatarii este faptul ca permite amplasarea unui mobilier suplimentar pe peretii ramasi liberi, fie mobilier de hol fie mobilier pentru stocare.
Nu este o solutie ieftina, este chiar cea mai costisitoare, dar este si cea mai spectaculoasa!

Lasă un Răspuns

Te rog copiaza acest cod cEEW9u cu copy-paste in casuta de jos: